Mesajul Decanului


Stimate vizitator,

Suntem o Facultate TANARA pe axa timpului, in raport cu alte institutii de invatamant superior din Romania, care pregateste viitorii specialisti in domeniul cercetarii istorice, al relatiilor internationale dar si pentru invatamintul preuniversitar si universitar. TANARA este Facultatea nostra si prin modul cum se raporteaza la introducerea tehnologiei high-tech in sistemul de predare-invatare si in relatiile cu studentii, masteranzii si viitorii nostri studenti-doctoranzi.

Suntem in acelasi timp, o Facultate cu TRADITIE, cu „radacini” puternice in istoriografia nationala si universala prin prin tot ceea ce au scris si publicat cadrele noastre didactice. Profesorii Facultatii noastre acopera prin expertiza si pregatire toate domeniile de formare si specializare de la preistorie, istorie veche si arheologie la societatea moderna si contemporana trecind prin epoca medie romaneasca si universala, de la arhivistica digitala si bibliologie la geopolitica si istoria relatiilor internationale.

Suntem in prezent o facultate IMPORTANTA in peisajul formarii profesionale a viitorilor specialisti prin specializarile pe care le oferim la programele de licenta, master, postuniversitar si doctorat. Studentii nostrii pot nu numai sa acumuleze cunostintele necesare unei specializari sau alta, dar pot sa participe alaturi de profesori la efectuarea de cercetari stiintifice pe santiere arheologice, muzee de specialitate din Capitala si arhivele nationale

Suntem o Facultate MODERNA prin infrastructura, metode de predare si relatiile dintre studenti si profesori. In viitorul foarte apropiat, vom infiinta doua noi specializari care vor pregatii pe istoricii secolului XXI: Istorie digitala si patrimoniu informatizat si Arhvistica electronica si managementul arhivei digitale.

Suntem o facultate DESCHISA catre societatea romaneasca, catre alte institutii similare din tara si din strainatate, catre beneficiarii nostrii: studentii, absolventii si angajatorii lor.

Bine ati venit pe site-ul Facultatii de Istorie!

Decan
Prof. Univ.dr. Constantin Hlihor

 

Universitatea Crestina "DIMITRIE CANTEMIR"